(c) 2023 IGO - Toate drepturile rezervate.

IGO

awesome Image

Copyright © 2023 IGO Toate drepturile rezervate.

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie.

Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite (UNEP).

To take a trivial example, which of us ever undertakes laborious physical exercise, except to obtain some advantage from it.

5 iunie, Ziua Mondială a Mediului: 10 moduri în care poți proteja natura!

Ideea acestei zile se naște în anul 1968 când Suedia sugerează Națiunilor Unite organizarea unei conferințe focusate pe mediul înconjurător.

Ziua Mediului este apoi celebrată pentru prima dată în anul 1974, în Spokane, Washington. Sărbătoarea încurajează oamenii de pretutindeni să protejeze mediul înconjurător.

În jurul a 7 milioane de oameni mor an de an din cauze legate de poluarea aerului, majoritatea în regiunea asiatică a Oaceanului Pacific.

China, care deține în prezent jumătate din vehiculele electrice și 99% din autobuzele electrice ale lumii a găzduit evenimentul anul trecut.

De ce este importantă Ziua Mediului?

NE RECONECTEAZĂ CU NATURA

Deseori uităm cât de mult depindem de mediul înconjurător. Suntem o parte a naturii și depindem totodată de ea.

5 iunie devine așadar ocazia perfectă pentru a ne bucura de mediu, de parcuri, de picnicuri, de plimbările pe malul lacurilor sau mării.

ATRAGE ATENȚIA ASUPRA IMPORTANȚEI PROTEJĂRII MEDIULUI

Din ce în ce mai mulți dintre oameni încep să înțeleagă că suntem datori să ne folosim de resursele și ecosistemele Planetei în mod responsabil.

Cu toate acestea, credința aceasta este departe de a putea fi considerată universală. Tocmai de aceea Ziua Mediului este atât de importantă.

Este ocazia perfectă pentru trage regulat un semnal de alarmă asupra fragilității naturii și a legăturii om-natură.

Înainte de a transmite mesajul comunității din care face parte nu uita să te informezi corect asupra problemelor mediului. Întotdeauna ai ceva nou de descoperit!

NE ÎNCURAJEAZĂ SĂ ACȚIONĂM

Mediul a devenit din ce în ce mai poluat, afectându-ne sănătatea. Poluarea poate cauza probleme respiratorii sau crește riscul de dezvoltare a cancerului.

Prin deschiderea acestui subiect de discuție, Ziua Mediului ne dă o șansă să înțelegem natura și felul în care suntem datori să o protejăm.

Urmărește videoclipul de mai sus pentru a vedea cum poți ajuta!